Ons team

Legisto biedt een discrete, flexibele en persoonlijke aanpak op het vlak van familierecht, erfrecht, handelsrecht, vermogensrecht, arbeidsrecht, verkeersrecht, vreemdelingenrecht, strafrecht en verbintenissenrecht.

Advocaat Mady Jamar - Legisto
Advocaat Mady Jamar - Legisto

Mady Jamar

Advocaat Mady Jamar behaalde in 1985 haar licentiaatsdiploma in de rechten aan de KUL. In dat jaar is zij als advocaat ook ingeschreven aan de balie van Turnhout. In 1992-1993 volgde zij aan dezelfde universiteit de opleiding Evaluatie van menselijke schade. 

Haar specialisaties zijn verkeersrecht, verzekeringsrecht, aansprakelijkheidsrecht en begroting van lichamelijke schade na ongeval.

Advocaat Guy Branders - Legisto
Advocaat Guy Branders - Legisto

Guy Branders

Advocaat Guy Branders studeerde af in 1988 aan de KUL en begon datzelfde jaar zijn carrière als advocaat.

Hij wordt regelmatig aangesteld als bewindvoerder, volgde een opleiding tot curator en is als schuldbemiddelaar actief geweest. Guy Branders is sinds 2008 plaatsvervangend vrederechter in het tweede kanton Mol-Geel. Hij is regiovoorzitter van de Commissie Juridische Bijstand te Westerlo.

Guy Branders is gespecialiseerd in huur, handelshuur en pacht, aannemingsrecht en verkeersrecht. Ook voor de invordering van onbetaalde facturen kunt u bij hem terecht.

Advocaat Steven Hooyberghs - Legisto
Advocaat Steven Hooyberghs - Legisto

Steven Hooyberghs

Advocaat Steven Hooyberghs studeerde in 1993 af als licentiaat in de Rechten aan de KUL. 

Hij behaalde in 1994 aan dezelfde universiteit een diploma in de Aanvullende Studies van Criminologische Wetenschappen.

Meester Hooyberghs is gespecialiseerd in vreemdelingenrecht, strafrecht, ruimtelijke ordening, stedenbouw en milieurecht.

Advocaat Pascale Wijns - Legisto
Advocaat Pascale Wijns - Legisto

Pascale Wijns

Advocaat Pascale Wijns studeerde in 1995 af aan de KUL. In 1996 volgde zij opleiding Etudes Européen en sciences du travail aan Louvain-la Neuve en de universiteit van Toulouse (Frankrijk). Dat jaar begon zij ook als advocaat.

Zij is lid van de cel jeugdbescherming, en regiovoorzitter van de Commissie Juridische Bijstand te Herentals. Zij is plaatsvervangend rechter in de arbeidsrechtbank Antwerpen, afdeling Turnhout.

Pascale Wijns is gespecialiseerd in arbeidsrecht, sociale­zekerheidsrecht, sociale huur, aanneming, incasso en jeugdrecht.

Advocaat Bas Van Olmen - Legisto
Advocaat Bas Van Olmen - Legisto

Bas Van Olmen

Advocaat Bas Van Olmen studeerde in 2015 af aan de KUL, waarna hij een Specifieke Lerarenopleiding (SLO) volgde. Sinds 2016 is hij actief als advocaat.

Hij won in 2018 de pleitwedstrijd onder de Turnhoutse stagiairs en was hij winnaar van de publieksprijs en eerste laureaat op het Vlaams Pleitjuweel. Sinds september 2022 is hij erkend bemiddelaar in familiezaken.

Bas Van Olmen behandelt voornamelijk dossiers rond familierecht (in het bijzonder erfrecht), maar ook meer algemeen verbintenissen- en vermogensrecht.

Ere-advocaat Jacques Helsen - Legisto
Ere-advocaat Jacques Helsen - Legisto

Jacques Helsen

Na een carrière van meer dan 40 jaar is meester Jacques Helsen einde 2023 met pensioen gegaan. Zijn kennis en knowhow van het zakenrecht, ondernemingsrecht, erfrecht en collectieve schuldenregeling werden uiteraard behouden binnen Legisto. 

Ere-advocaat Jacques Helsen studeerde in 1981 af aan de UA (voorheen UFSIA) en de KUL. In 2001 behaalde hij een diploma Master in Business Law aan de UA. Sinds 2000 voert hij gerechtelijke opdrachten uit in het kader van de Wet op de Collectieve Schuldenregeling.


"