Bemiddeling

Oplossing buiten de rechtbank

Elke advocaat van Legisto lost uw probleem indien mogelijk buiten de rechtbank op. Dat gebeurt via onderhandelingen of andere alternatieve geschillenbeslechting.

Formele bemiddelingsopdracht

U kan bij Legisto ook terecht voor een formele bemiddelingsopdracht. Mr. Bas Van Olmen is een erkend bemiddelaar, met een specialisatie in familiezaken. U legt uw probleem voor en zoekt onder zijn begeleiding naar een passende en juridisch correcte oplossing. 

Een bemiddelaar hakt geen knopen door, zoals een rechter, maar helpt u om dat zelf te doen. Hij is evenmin relatietherapeut of bedrijfscoach en helpt u dus niet om uw private of professionele relatie te herstellen, zoals zij was.   

Bereikt u een akkoord, dan kan de rechtbank dit bekrachtigen, zonder dat u moet verschijnen of extra kosten moet maken. Bereikt u geen akkoord, blijft alles wat gezegd is vertrouwelijk. Het kan in een latere procedure ook niet worden gebruikt.

Bemiddeling kan tijdens een lopende gerechtelijke procedure worden opgestart (door de rechtbank of daarbuiten), of buiten elke rechtbank om.

Meer info? Neem contact op.